Yritys

Kuljetusliike Järvimäki Oy on 1937 perustettu perheyritys. Olemme erikoistuneet lämpötilasäädeltyihin elintarvikekuljetuksiin jo 1950-luvulta lähtien. Tarjoamme asiakkaillemme kuljetuksen lisäksi myös terminaali- ja varastointipalveluja. Liikennöimme pääsääntöisesti Etelä- ja Länsi-Suomen alueella, Scandinaviassa sekä Manner-Euroopassa. Kuljetuspalveluja tuotamme 55:n ammattilaisen ja 24 kylmäkuljetusyhdistelmän voimin.

Korkea laatu ja asiakastyytyväisyys ovat olleet toimintamme perustana koko yrityksen pitkän historian ajan. Varmistaaksemme laadukkaan toiminnan myös jatkossa, olemme ottaneet käyttöön SFS-ISO 9001-2008 ja SFS-ISO 14001-2004 standardeihin perustuvan PKY-laatu toimintajärjestelmän.

 

Historiaa

Kuljetusyrityksen perusti vuonna 1937 kurikkalainen Urho Järvimäki.

 

Ensimmäinen automme (Chevrolet) vasemmalla

1930-luku

Urho haki 30-luvulla ammattinsa valmiudet ja varat Oulusta työskentelemällä linja-auton kuljettajana.

Sieltä hän palasi perheineen v.37 ja osti paluumatkalla kuorma-auton Raahesta. Aluksi ajettiin hiekkaa, halkoja ja elävää karjaa

Ford palasi rintamalta ehjänä.

1940-luku

Sotien vuosikymmen. Mukana oltiin alusta asti ja ehjänä palattiin. Varsinainen linjaliikenne alkoi vuonna 1949 Hercules Fordilla voikuormin paikallisilta meijereiltä Turkuun.

Leyland

1950-luku

Luvanvarainen linjaliikenne alkaa välillä Vaasa-Turku, Vaasa-Helsinki. Kuormat koostuvat enenevissä määrin elintarvikkeista. Voita, juustoa, hedelmiä. Kattohuopaa ajetaan paluukuormina.

Jyry-Sisu lavetin veturina vm. -61

1960-luku

Meijeritoiminnan keskittyessä Seinäjoelle myös kuormien ja autojen koko kasvaa. Toiminta laajenee lavettikuljetuksiin.

Scania-Vabis -76 tauolla

1970-luku

Maitojalosteita aloitetaan ajemaan neljällä Scanialla. Samalla autojen kuormat kasvavat ja akselit lisääntyvät.

Scania R142, 80-lukua

1980-luku

Yritys ja henkilöstön määrä kasvaa asiakkaiden mukana. Kalusto kehittyy vaatimusten myötä. Lämpötila hallinta ja täyttöaste, nousevat yhä suurempaan rooliin.

Scania P124, vm-98

1990-luku

Alkoholijuoma kuljetukset Pohjanmaalle Rajamäeltä ja Salmisaaresta alkavat. Yrityksen voimakkaan kasvun myötä Sinebrychoffin terminaali Seinäjoelta ostetaan vuonna 1995. Ulkomaanliikenne alkaa. Kuljetusliike velj. Järvimäki Ay valitaan Vaasan Läänin vuoden yritykseksi. Kalustoa 10 lämpösäädeltyä yhdistelmää.

Volvo FH12, vm 2003

2000-luku

Terminaalin laajennuksen myötä asiakkaille pystytään tarjoamaan kuljetusten lisäksi myös muita logistisia palveluita. Liikennöintiä harjoitetaan koko EU:n alueella.